O meni

Hojla!

Sem Ana Vezovišek, ki gre vedno v življenju najraje po najtežji poti (sicer bi mi bilo dolgčas : )). Poleg tega mi je bila težja pot položena že v zibko (za vse tiste, ki še ne poznate moje osebne zgodbe si jo lahko preberete tukaj). Zakaj sem začela pisati o temi, o kateri tako težko govorimo na glas ali pa iskreno? Zakaj se o tem tako malo piše? Zato, ker je to tako težko! Ker veliko raje (in lažje) igramo in se skrivamo za maskami! Zakaj bi komu razlagali, da je ves prestiž, ki si ga privoščimo v resnici na kredit, če so nam pa lahko “fovš”?

Takšna kot je moja osebnost – energična, so tudi področja na katerih delujem. Sem finančna mentorica, predavateljica, pisateljica (avtorica knjig Na pomoč! Kako naj ravnam z denarjem?, Anini finančni recepti – za vašo dobro finančno kondicijo, Na pomoč! Kako naj otroka naučim ravnati z denarjem? in soavtorica knjige Adijo, finančni stres!), podjetnica. Do danes sem za različne medije napisala več kot 500 prispevkov, kreirala kar nekaj projektov … Med njimi zadnja dva: Popolna finančna preobrazba in Finplac – finančno središče.

Specializirala sem se na področju financiranja in osebnega proračuna ter magistrirala na temo Vpliv finančne pismenosti na zadolženost posameznika v RS. Vem, sila nezanimivo, pa vendar uživam ravno v tem, da še tako nezanimivo, suhoparno, preveč strokovno vsebino, podajam na poljuden, enostaven in včasih celo na zabaven način. Ja, tudi to je možno.

Sicer sem pa mama čudoviti punčki, žena super možu, oseba, ki veliko govori (včasih preveč, a delam na tem), realna-večna optimistka. Oseba z jasnimi cilji, ki vsako oviro vzame kot izziv in jo želi čimprej preskočiti ali pa obiti.

S svojimi recepti, izkušnjami, izzivi, zgodbami, ki jih pišete vi – bralci,  želim to tematiko približati vsem. Mladim, starejšim, lepim, še lepšim, samskim, vezanim, ženskam, moškim … Skratka vsem, ki so si pripravljeni nastaviti ogledalo in odvreči svoje maske. Ja, ne bom pisala/govorila o tem kako je vse enostavno in lepo in kako bomo vsi nekoč bogati (no, nekateri ste morda že). Pa smo spet tam. Kdo pa je bogat? Hmmmm, no o tem v katerem izmed prispevkov … Praksa, praksa, praksa! To je tisto kar nam manjka. Teorijo že vsi obvladamo!

Greste z mano na popotovanje polno izzivov?

Juhuuuu, se že veselim.

Ana

P.S.: No, kolikim upate povedati, da spremljate moj blog? : )