Finančna druženja za krepitev finančne samozavesti

Podjetnišvo

Finančna druženja za krepitev finančne samozavesti

Ko sem razmišljala o tem kako bi lahko temo o denarju še bolj približala ljudem in to res na poljuden način, sem prišla do ideje, da organiziram finančna druženja. Gre za prav posebna druženja, kjer podajanje znanje ne bo temeljilo na tistem klasičnem načinu, ko npr. predavam, temveč bo šlo za skupno učenje na naših zgodbah in s konkretnimi rešitvami.

Saj to je tisto kar potrebujemo, kaj ne? Prav nič nam namreč ne pomaga teorija, če pa je ne znamo uporabiti v svojem življenju, na svojem primeru. Sama sem zagovornica tega, da če že delimo znanje, potem naj bo to takšno, da ga drugi res lahko takoj uporabimo.

Znanje nima vrednosti, če ga ne uporabimo v praksi. – Anton Chekhov

Izkušnje drugih, napake drugih in pa tudi lastne napake so tiste iz katerih se lahko največ naučimo. Zgodbe ljudi, ki so se nekoč borili iz dneva v dan in neprestano razmišljali o tem ali bodo imeli za plačilo položnic ali ne, danes pa živijo popolnoma drugačno, finančno ne-stresno življenje so tiste, ki nam dokazujejo, da je možno iti iz začaranega kroga. Da se lahko osvobodimo svojih prepričanj, vzorcev in da lahko zadihamo.

Kako je njim uspelo? Kaj vse so morali spremeniti v svojem življenju? Kako dolgo je trajala ta njihova pot?  – o vsem tem in marsičem drugem bomo govorili na naših druženjih, saj je prišel čas, da vso teorijo spravimo v prakso!