Danes izgovor: “Tega nisem vedel,”odpade!

Podjetnišvo

Danes izgovor: “Tega nisem vedel,”odpade!

Zelo veliko ljudi mi je ob prvem srečanju reklo: "Če bi prej vedel, da obstajate, bi že prej prišel." In vsakič se le nasmejim in odgovorim: " Ne bi. Ker ste rabili takšno šolo." Je pa res, da nam bi bilo lahko veliko lepše, če bi se le malce pogosteje spogledovali s finančno vsebino, ki jo danes praktično najdemo že povsod.

Ko sem sama pred leti iskala literaturo, ki bi mi pomagala spoznati svet osebnih financ, sem se znašla pred velikim izzivom, saj v Sloveniji ni bilo nobene knjige, ki bi posameznika učila osnov ravnanja z denarjem. Da je to res izziv, so me prvič opozorili na fakulteti, ko sem oddala dispozicijo magistrske naloge. … Tako sem bila primorana začeti brskati po spletu in poiskati tujo literaturo. Kaj hitro sem jo našla in to seveda največ v Ameriki. Kje le drugje, ko pa so Američani že zelo zgodaj izkusili kaj pomeni potrošništvo, življenje preko svojih zmožnosti, nevarno zadolževanje, neplačano zdravstvo in skrb za pokojnino …

Naše največje bogastvo je naše znanje. Tega nam nihče ne more vzeti.– Ana Vezovišek

Ko sem prebirala njihove knjige sem ugotovila, da te niso prilagojene nam. Da je naš pokojninski sistem drugačen, banke delujejo drugače, zdravstvo deluje drugače, naša miselnost je drugačna, naše plače so drugačne … Skratka, ogromno razlik.

In kaj hitro sem prišla na idejo, da napišem knjigo. Knjigo, ki bo prilagojena za naš sistem, našim vrednotam, naši kulturi … in ki bo drugačna. Podkrepljena z resničnimi primeri in razumljiva vsem. No, na koncu nisem ostala le pri eni knjigi, temveč sem do danes napisala:

  • Knjigo Na pomoč! Kako naj ravnam z denarjem?
  • Knjigo Anini finančni recepti – za vašo dobro finančno kondicijo.
  • Recepti – Anini finančni recepti ter
  • Več kot 400 prispevkov v medijih …

Vse z namenom, da bi ljudje dobili čimveč informacij, ki so še kako pomembne, ko se lotimo urejanja svojih osebnih financ. Danes nisem več edina, ki pišem tovrstne vsebine (kakšnih sedem let nazaj sem bila : )) in to mi zelo veliko pomeni. Pomeni, da si ljudje tovrstne vsebine res želijo, jo potrebujejo in da jim pomaga. Znanje je torej tisto ključno in škoda bi ga bilo ne osvojiti, ko pa je tako sila pomembno.