Strategija do finančne svobode ali nova prevara?

Primeri iz prakse

Strategija do finančne svobode ali nova prevara?

Pred dnevi sem v e-nabiralnik prejela sporočilo gospoda, ki se je udeležil delavnice, na kateri naj bi mu predstavili revolucionarno strategijo, ki je že nešteto posameznikov in družin rešila iz dolgov ter jim omogočila odličen življenjski standard …

Strategija s 5 % mesečnim donosom!

Povedal mi je, na katerem dogodku je bil in me prosil, če podam svoje mnenje. Seveda me je zanimalo, kakšna je ta revolucionarna strategija, s katero naj bi dosegali kar 5 % mesečni donos izbranih naložb. Si sploh predstavljate kakšen je to donos na letni ravni? 60 % !!! (če ne upoštevamo obrestno-obrestnega računa, sicer še več) Vauuuu, ni slabo kajne? Seveda me zanima! In sem šla malo raziskovat preden sem do konca prebrala detajlno sporočilo o tem kar je izvedel na dogodku … Prišla sem do spletne strani, ki je oglaševala to delavnico in kjer je med drugim pisalo:

“Finančna pismenost je nujno potrebna za dobro upravljanje z denarjem. Poznavanje finančnih trgov in produktov nam z dobrim načrtom omogoča visoke mesečne donose. V Slovenijo prihaja vrhunski strokovnjak s področja blockchain tehnologij, poslovnež, investicijski svetovalec in filantropist Tony de Gouveia, ki bo predstavil svojo revolucionarno strategijo za dosego do 5 % mesečnega donosa izbranih naložb. Učite se od najboljših! Seveda z opozorilom, da so visoki donosi vedno povezani z visokim tveganjem!”

Pa bom komentirala kar sproti … Ja, se strinjam, da je finančna pismenost nujno potrebna za dobro upravljanje z denarjem, saj sama na to že vrsto let opozarjam. Je pa zanimivo videti strategijo s katero se je nešteto posameznikov in družin rešilo iz dolgov na način, da je pri tem zelo tvegala. Gre to sploh skupaj? Na eni strani visoke zadolžitve in na drugi strani investiranje v visoko tvegane naložbe. Osebno si ne predstavljam, kako lahko zadolženi sploh še kaj investira drugače, kot da se ponovno zadolži. Pa vi?

In sem brala dalje …

Stabilni in visoki mesečni donosi …

 »Si želite poplačati dolgove, kredit, leasing? Morda zgolj poskrbeti za boljše finančno stanje svoje družine ali še bolj oplemenititi svoje premoženje? Kakšno je vaše mnenje o kriptovalutah? V svet kriptovalut šele vstopate? Morda pa ste “prekaljeni mački” kriptosveta in iščete nove obetavne priložnosti? Pridite po neprecenljive informacije!« Na 3-urni brezplačni interaktivni delavnici boste spoznali revolucionarno strategijo, ki je že nešteto posameznikov in družin rešila iz dolgov ter jim omogočila odličen življenjski standard. 

“Ker želite stabilne in visoke mesečne donose (do 5 % mesečno), preverite zaupanja vredne priložnosti, ki so se obdržale do danes. In ob pričakovani rasti trga kriptovalut v prihodnosti veliko obetajo. Izkoristite to unikatno priložnost!”

“Pravočasno poskrbite za lastno pokojnino. In spoznajte kako učinkovito zaščititi svoje premoženje v kriptovalutah pred nihanji na trgu kriptovalut.”

“Sedaj imate enkratno priložnost spoznati mednarodnega strokovnjaka s področja kriptovalut in avtorja revolucionarne strategije do finančne svobode Tony-ja De Gouveia. Tony je pravi naslov za vas, da dobite kredibilne informacije – s svojim bogatim znanjem in večletnimi praktičnimi izkušnjami bo potešil tako začetnike kot strokovnjake na področju kriptovalut!”

“Spoznajte neslutene možnosti investicij v kriptovalute – naj vaš denar dela za vas 24 ur na dan, vse dni v letu. Medtem pa vi počnite stvari, ki vas res veselijo!”

No, tukaj sem se ustavila … Se še spomnite, ko je na začetku pisalo opozorilo, da so visoki donosi povezani z visokim tveganjem? No, tokrat je pisalo o stabilnih in visokih mesečnih donosih (do 5 % mesečno) …. In meni je zasvetila rdeča lučka. Kako so lahko tovrstni donosi stabilni? Tveganje ne pomeni stabilnosti! Ravno obratno – pomeni izrazito nihanje! Potem pa še o pokojnini …. Mi lahko prosim kdo najde osebo, ki v kriptovalutah varčuje za pokojnino? Lepo vas prosim. V enem izmed najbolj tveganih naložbenih razredov pa res ne moremo varčevati za pokojnino. Že tako je potrebno najmanj 5 let pred upokojitvijo vse svoje naložbe počasi umikati v bolj varna naložbena okolja.

Res me je zanimalo, kdo je avtor te revolucionarne strategije do finančne svobode – Tony de Gouveia … našla sem tole njegovo spletno stran in pa nekaj njegovih video posnetkov. A za začetek bo dovolj tole:

https://tonydegouveia.com/tub

Ja, moram priznati, da je iz tega res moč razbrati njegovo kredibilnost, bogato znanje, večletne izkušnje … Si boste še sami pogledali, če boste želeli in si ustvarili svoje mnenje.

Kar so govorili na dogodku …

Najprej sem razmišljala o tem ali naj to objavim ali ne. Na koncu sem se odločila, da ne bom objavila dolge obnove, ker bi bilo škoda vašega časa, če bi morali brati čisto vse. Že mojega časa za raziskovanje in vse je bilo škoda, saj v tem času, verjeli ali ne, nisem dobila odgovora na ključno vprašanje: “Kakšna je ta revolucionarna strategija?” Presenečeni? Jaz niti nisem bila. Še posebej, ker sem vajena, da marsikdo obljublja tisto, kar v resnici ne obstaja. Nisem presenečena nad raznimi MLM sistemi, ki znajo dobro izkoristiti pohlep ljudi in kjer na koncu tisti, ki si želijo hitrega zaslužka, čarobnih sprememb in odpis dolgov brez truda, izgubijo.

Že ničkolikokrat sem opozorila na to, da si moramo najprej postaviti močne finančne temelje in da so visoki donosi le za tiste, ki si resnično lahko privoščijo tveganje s katerim lahko izgubijo ves vloženi denar. Si ga vi lahko? Verjetno ne, tako kot večina. Zato ne nasedajte obljubam, stretegijam (takšnim in drugačnim), temveč se raje lotite izgradnje močnih finančnih temeljev. Res je, da se ti ne postavijo čez noč, so pa zelo trdni, ko vam jih enkrat uspe postaviti.

Za vse tiste, ki pa sem jih zdaj razočarala s tem, ko sem jim razkrila, da revolucionarna strategija, s katero boste dosegli finančno svobodo ne obstaja, pa naj vas potolažim … Lahko mi pišete in vam z veseljem pomagam. Obljubim, da se vam ne bo treba včlaniti v noben klub, kjer boste morali za sam vstop plačati 1.000 EUR ali več in vam ne bo potrebno pripeljati še najmanj dva prijatelja. 🙂

Pa uspešno izogibanje prevaram vam želim!