Pravilo, brez katerega ne bo šlo: Opazujmo kam gre naš denar

Budget

Pravilo, brez katerega ne bo šlo: Opazujmo kam gre naš denar

Ne vem kolikokrat sem na predavanjih ali pa pred strankami že ponovila to pravilo … Če bi rekla tisočkrat ne bi pretiravala. Pa vendar vedno znova ugotavljam, da bom morala to ponoviti še n-krat, da bo potem vsaj peščica ljudi to pravilo začela jemati bolj resno.

Prepričana sem, da ste tudi vi že kdaj slišali za to, da bi si morali beležiti izdatke, spremljati porabo … Nekateri ste morda to celo že poizkusili. A le redkim uspe to spremeniti v navado, v način življenja, saj ni tako preprosto kot se zdi. Marsikdo si namreč ne želi videti kam gre denar v resnici, ker to povzroča bolečino. Spet drugim se to zdi izguba časa ali pa so nekoč to že počeli, pa niso videli nobenega učinka. Opazovati kam gre naš denar je osnova, na podlagi katere lahko sploh začnemo graditi finančne temelje. Tisti, ki berete resnične zgodbe, ki jih objavljam, ste že zasledili, da v veliki večini primerov vedno poudarjam, da je najprej potrebno ugotoviti kam gre denar. Kako le ne bi, ko pa je to navadno izziv velike večine ljudi? Vedno, da jim konec meseca nič ne ostane, a ne vedo kam gre denar v resnici. No, vedno, da plačajo položnice za stanovanje, pa da trgovina veliko stane, a brez konkretne podlage.

Zatorej, ne glede na to kakšni so pravzaprav naši prihodki je potrebno vedeti kam gre naš denar. O tem kako začeti, zakaj je pomembno, s kakšnimi pripomočki si pri tem pomagamo pa v audiu posnetku.

Boste videli sploh ni tako grozno, kot ste mislili. : )